ORJİNAL MÜREKKEP Mİ MUADİL MÜREKKEP Mİ ?

ORJİNAL MÜREKKEP Mİ MUADİL MÜREKKEP Mİ ?
ORJİNAL MÜREKKEP Mİ MUADİL MÜREKKEP Mİ ? 
 
Çoğu yazıcı sahibi ve mürekkep kartuşu tüketicisi, internet üzerinden satılan mürekkepleri tanımlamak için kullanılan "orijinal mürekkep", "Muadil mürekkep",  "Dolum Yenileme", "yeniden doldurulmuş" adlarını görmüştür. Bununla birlikte, çoğu, bu tanımların her birinin gerçekte ne anlama geldiği konusunda tam olarak net değil: Orijinal Mürekkep/ Orijinal mürekkeplerin uyumlu olanı / ve Muadil Mürekkep / Orijinal mürekkeplerin Muadil Mürekkeplere oranla çok daha pahalı olduğunu biliyorlar, ama neden?


İki ana mürekkep türü vardır: Orijinal OEM, uyumlu / Muadil Her tip mürekkep kartuşu, farklı güçlü ve zayıf yönleri taşır. Her tip mürekkep kartuşunun kendine özgü güçlü ve zayıf yanlarına dalmadan önce, orijinal OEM, uyumlu ve Muadil Mürekkeplerin  kısa bir açıklaması aşağıdadır:
________________________________________


Orijinal Mürekkepler
 
Orijinal OEM mürekkep kartuşları, kullanıldıkları yazıcının orijinal marka üreticisi tarafından üretilir. OEM, Orijinal Ekipman Üreticisi anlamına gelir. Örneğin, orijinal HP mürekkepleri HP tarafından üretilmiştir ve orijinal Canon mürekkepleri Canon tarafından üretilmiştir. Orijinal mürekkepler, kullanıldıkları yazıcı modeli ve bu yazıcı modeli tarafından kullanılan kağıt türü için özel olarak tasarlanmıştır ve orijinal ve yenidir.
________________________________________
Muadil Mürekkepler
 
Muadil mürekkep kartuşları, üçüncü taraf bir üretici tarafından üretilen mürekkeplerdir. Muadil mürekkepler ayrıca İthal mürekkepler olarak da adlandırılır. Muadil mürekkeplerin, yazıcının orijinal üreticisiyle hiçbir ilişkisi yoktur. Muadil mürekkep üreticileri esasen orijinal üreticinin ürün patentini ihlal etmeden orijinal mürekkep tasarımını çoğaltmaya çalışır. İşlem, orijinal marka ilacı yansıtması amaçlanan jenerik reçeteli ilaçlar üreten ilaç şirketlerine benzer. Genel reçeteli ilaçlar gibi, birçok Muadil mürekkep orijinal mürekkep modelinin çok yakın kopyalarıdır.
Uyumlu mürekkeplerde, pek çok Muadil mürekkep üreticisi orijinal modeli sıkıca yansıtan mürekkepler üretebilir, yazıcınıza aynı yazıcının üreticisi tarafından üretilmeyen bir ürünü koyuyorsanız yazıcınız arızalandığı zaman garanti süreci devam ediyor ise  Yetkili servislerde sorunların çoğu zaman Muadil mürekkepler tarafından gerçekleştiğini söylediklerine şahidiz. yazıcının garanti dışına kalmasına sebep olur. Mürekkebin kalitesi farklı Muadil modellerde tutarsızdır ve kimi internet satıcıları muadil mürekkep diyerek yenileme ürünleri kutulayıp satmaktadır ne aldığınızı asla tam olarak bilemezsiniz.
________________________________________
Baskı kalitesi
 
Mürekkep kartuşları, yazdırma işleminin önemli bir bileşenidir ve doğrudan yazıcının baskı kalitesini etkiler. Yazıcınızın metin ve görüntü kalitesi için en yüksek potansiyeli sunmasını istiyorsanız, en yüksek kalitede mürekkebi kullanmak önemlidir. Baskı kalitesine gelince, orijinal mürekkepler, muadil ve yeniden üretilmiş mürekkeplere kıyasla kendi liglerinde liderdir. Orijinal mürekkepler, daha doğru renklerle daha parlak ve daha net olan daha net metin ve görüntü kalitesi sunar. Muadil mürekkepler kullanılırken, baskı kalitesi genellikle orijinal kalitesine yakın olur.
________________________________________
Arıza riski
 
"Brother, müşterilere yalnızca orijinal Brother drum üniteleri ve / veya mürekkep kartuşları kullanmalarını şiddetle tavsiye ediyor. Her Brother lazer yazıcı, ayrı ayrı mürekkep formülasyonlarımızın her biriyle eşleşen önceden belirlenmiş sıcaklıklarda çalışmak üzere tasarlanmıştır. Her bir bileşen, kalite ve güvenilirliği sağlamak için diğeriyle çalışmak üzere tasarlanmıştır. Brother olmayan sarf malzemelerinin kullanılması donanım performansını, baskı kalitesini ve makine güvenilirliğini etkileyebilir. Brother sınırlı garantisi, üçüncü taraf drum ünitelerinin, mürekkep kartuşlarının veya mürekkep kullanımının neden olduğu hiçbir sorun için geçerli değildir. ”- resmi Brother web sitesinden.
Muadil mürekkeplerde, ortaya çıkabilecek sorunlara elektrostatik kalitedeki değişiklikler, erime noktaları, pigmentler ve partikül boyutları gibi birçok faktör neden olur. Bu faktörler, mürekkebin sızmasına ve yazıcıya zarar vermesine neden olabilir.
Yeniden üretilmiş mürekkeplerle, her bir yazdırma işinde kartuşta atık mürekkep ve kağıt artıkları bırakılabilir; bu da çoğu zaman arka plan sorunlarına ve yeniden üretilmiş mürekkepin kirlenmesine neden olur.
Orijinal OEM mürekkepleri, kullanıldıkları üretici tarafından üretilir ve sonuç olarak, muadil ve yeniden üretilmiş mürekkeplerin taşıdığı arıza riski yoktur.
________________________________________
 
Fiyat
Tüm bu bilgiler Orijinal üreticilerin sizleri orijinal sarf malzeme kullandırmak için kendi sitelerinde verdikleri bilgiler de olsa açıkça bir gerçek vardır. 2 set muadil mürekkep kullanmanız durumunda orijinal mürekkebe vereceğiniz para ile  2 ayda bir sıfır yazıcı alacak bütçeye sahip olabilirsiniz. Yazıcıların fiyatlarını ucuz tutarak sarf malzemeden para kazanmaya  yönelik bu strateji tüm üreticiler için geçerlidir. 1 set orijinal mürekkep maliyeti 300-500 TL lere yakın rakam tutuyor bunu  2 set yaptığınız zaman size  kullandığınız yazıcıdan 1 tane alacak para tüketimi yapmanıza sebep oluyor. Çünkü orijinal mürekkep fiyatı muadil mürekkebe oranla çok daha pahalıdır. 
________________________________________
Sonuç
Hiçbir baskı şey orijinal baskı kalitesini geçemez. Zaten öyle bir derdinizde yok Orijinal mürekkeplere, yığınla para ödemektense kalitesine yakın muadil mürekkepleri kullanarak bütçenizi zorlamadan aynı performans gösteren sonuç alabilirsiniz. Özetle,  Muadil Mürekkeplerde orijinal mürekkeplere oranla, daha doğru renklendirme, daha yüksek sayfa verimi sağlayan ve yazıcının arızalanması ve zarar görmesi riski taşımaz, 
 
Karşılaştırma yapmadan önce, öncelikle OEM ve Muadil mürekkep kartuşu hakkında bilgi vermek istiyoruz.
Orijinal Ekipman Üretilen mürekkep kartuşları, yani orijinal mürekkep kartuşları olarak da bilinen OEM kartuşları ve orijinal mürekkep kartuşları, yazıcınızı yapan aynı şirket tarafından üretilen mürekkep kartuşlarıdır.
Örneğin bir OEM Hewlett Packard mürekkep kartuşu, üçüncü taraf değil HP tarafından üretilmiştir.
Satış Sonrası Mürekkep kartuşları olarak da bilinen Muadil mürekkep kartuşları), yazıcının orijinal üreticisini değil, 3. taraflarca üretilen kartuşları ifade eder. Bununla birlikte Muadil Mürekkep kartuşları, orijinal ekipman üreticisinin (OEM) spesifikasyonlarını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır, bu nedenle kalite güvence altına alınabilir.
 
OEM Orjinal Mürekkep Nedir?
OEM, Orijinal Ekipman Üreticisinin kısaltmasıdır. Yazıcınızı üreten şirket tarafından üretilen kartuş türüdür. Elbette, yazıcınızın üreticisi ürünlerini kullanmanızı önerir ve ürünlerinin rakiplerinden veya düşük fiyatlı uyumlu markalardan daha iyi çalıştığını iddia eder. Ne yazık ki, OEM mürekkep marka durumlarından dolayı en pahalı seçenek.
Muadil Mürekkep Nedir?
Uyumlu bir mürekkep, Bu tip yazıcı mürekkepleri genellikle düşük maliyetlidir ve genellikle çok iyi bir seçenektir. Bu mürekkepler tipik olarak herhangi bir ofis malzemeleri mağazasında veya internet sitemizden E-ticaret mağazasında kolayca bulunur.
ENDURAINK satın aldığınızda, her mürekebin güvenilir ve istisnai baskılar sağlayacağını keşfedeceksiniz. Bunun yanı sıra, tüm uyumlu Enduraink mürekkepleri 1 yıl para iade garantisi ile desteklenir. 
 
Teknikleri ve pazarları büyüdükçe, taklit üreticileri orijinali ile neredeyse aynı mürekkep üretebilirler. Pazarın işgali nedeniyle, bu üreticiler daha az marka bilinirliğine sahipler. Bu nedenle, satışları çekmek için fiyatı düşürürler. Bu arada, orijinaller çok fazla reklam ve tanıtım yapar. Bununla birlikte, bazen yüksek pazarlama ücretlerinden dolayı orijinaller için daha fazla ödeme yaparsınız.
Bu yüzden sadece akıllıca bir seçim yapın.
 
Bir OEM, bu durumda yazıcınız olan ilk ürünü yapan şirkettir. Örneğin, bir HP, Brother veya Lexmark yazıcı satın aldıysanız, bu şirketler OEM olarak kabul edilirdi.
OEM'ler tarafından üretilen mürekkebi almaya devam edebilirsiniz, ancak fiyatlar genellikle çok pahalıdır. Genellikle, işletme modeli yazıcıları ucuza satarken, yedek mürekkebi yüksek maliyetlerle sunabilmektir. Diğer yandan yeniden üretilmiş ve muadil yazıcı kartuşları çok daha ucuza satılır, böylece OEM kartuşlara kıyasla bir paket tasarrufu yapabilirsiniz.
Uyumlu kartuşlar, orijinal üretici (OEM) dışındaki biri tarafından üretilir. Yeni uyumlu kartuşlar tam olarak OEM'ler gibi monte edilir. Yeniden üretilmiş kartuşlarda olduğu gibi, uyumlu olanlar stoklamadan önce tamamen denetlenir, yazıcınızın garantisini asla geçersiz kılmaz ve OEM kartuşlarıyla aynı şekilde çalışmaz.
 
Uyumlu ve OEM mürekkep kartuşları, yüksek kaliteli çıktılar için iyidir. Ancak her ürünün avantajları ve dezavantajları vardır.
Ancak her iki ürünü de karşılaştırırsak, muadil olanların bugünün dünyasında daha iyi olduğu kanıtlanmıştır.
Bilsarf Bilgisayar